Architectuur

Het ontwerp van het nieuwbouwproject Libellehof is van FKG architecten aan de Zaan. Wat inspireerde hen, waar lagen de uitdagingen en hoe heeft FKG Architecten ervoor gezorgd dat woonkwaliteit voorop staat?

Libellehof is een wijk in nieuwbouwlocatie “De Draai” met een eigen identiteit en karakter; de wijk is omzoomd door water, is georiënteerd op het naastliggende park en heeft zelfs ook een eigen groen hofje; het groene “hart” van de wijk. Dit groene hofje wordt omringd door levensloopbestendige woningen die qua karakter reageren op diens weelderige groen van het binnengebied. Dit maken we mogelijk door de overgang van woning naar groene hofje zo zacht mogelijk te maken door o.a. zachte overgangen en een gewogen materiaalconcept. Zachte metselwerk van aardetonen worden afgewisseld met houten penseelstreken. De houten bergingen in de achtertuinen zijn de “woodboxen” en geven -naast de gebruikelijke bergruimte -ook beschutting aan een deel van de woningen middels een overstek, waardoor het ensemble een veranda-werking krijgt. Door het open karakter met het groene hofje woont elke bewoner aan deze collectieve groene, rijke achtertuin.

De vrijstaande villa op de hoek heeft alle succeselementen van Libellehof en is het visitekaartje bij het binnenkomen van de wijk.  De overige woonblokken zijn juist rustig en getemperd vormgegeven om juist te hechten met stedenbouwkundig plan en landschapsontwerp. Balans is het toverwoord!

Door de variantie in woningen, beukmaat en uitstraling ontstaat er over het geheel een gevarieerd en sfeervol beeld waarin de bebouwing van elkaar verschilt, maar tóch familie van elkaar is. 

Voor alle woningen geldt dat het thema “groen” extra aandacht krijgt door de vertaling van thema’s als biodiversiteit en klimaatadaptatie; enkele gevels worden voorzien van nestkastjes en zogenaamde “Bee-bricks” om de biodiversiteit in het gebied een plek te geven. Door het thema “groen” krijgt Libellehof nog meer haar eigen karakter.

Verder kunt u vanuit het Libellehof genieten van de weidse uitzichten over de Noord-Hollandse polder. U wandelt vanuit huis of fietst zo het polderlandschap in. Rust en ruimte én alle voorzieningen die u zich maar kunt wensen binnen handbereik.


© Thunnissen Groep 2022
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring